Idrotten bygger broar!


Övrigt I dessa slutspelstider (hockey), kan man inte annat än förundras över hur mycket idrotten skapar möten, stämning, tårar och lycka.

Om man nu försöker bortse ifrån elitserier, press och vinnarglöd så finns det en sån enorm föreningsetik i Sverige gällande att "Alla får vara med". Sätter man på sig rätt glasögon så kan man hitta dessa guldklimpar.

Genom att skapa rätt förutsättningar kan man skapa denna idrottsglädje för de flesta kulturer och behov. Finns det något mer underbart att se en 6-årig flicka krama om sin farfar efter en match som hon förlorat och fortfarande utstråla en enorm lycka. Hon är helt enkelt nöjd över situationen och att få vara en deltagare i ett forum som idrotten skapat.

För ca ett år sedan så jobbade jag en helg under en innebandy turnering som var anordnad till olika föreningar kopplade till handikappidrotten. Vilken lycka! Samma sak där, alla var nöjda över att vara en deltagare och vissa var mer intresserad av sargen än vart bollen var, men man kunde ändå känna gemenskapen som idrotten här hade skapat.
Skapa mer sådana här möten, använd idrotten som metod att bygga broar!

Etiketter: , ,

/Lotta onsdag  

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

<< Home