Förebild

Ledarskap Nu kommer jag nämna en "floskel" dvs. "Barn gör inte som du säger, utan barn gör som du gör". Detta kan även härledas till vuxna eller ungdomar. I sitt ledarskap handlar det alltid om att vara en förebild.
Som personlaansvarig är detta något jag stark tror på. Jag kan inte sitta på kontoret och alltid bestämma vad fritidsledarna ska göra om jag inte visar de att jag också gör det. Dvs allt ifrån komma med nya ideér till att städa till att utföra saker till 100%. För om man som "chef" alltid står med piskan och säger åt folk vad de ska göra så får de inte heller en chans till att utvecklas. Ge de chansen att själva se vad som behövs göras eller dela ut ansvar, så känner de sig betydlesefulla och det gör det lättare för dig att prata enskilt med vissa individer om saker inte blir utförda på rätt sätt. Jag använder mig mycket av termer som t.ex
- Lisa, om jag tar och dammsuger stora rummet så kan du se till så att köket blir städat.
För då får de även känslan av att det är de som hjälper mig och inte att jag bestämmer vad de ska göra. Dvs. börja med att säga vad du själv ska göra så blir det enklare att få med dig resten av personalstyrkan.

Många problem på flera arbetsplatser tror jag är att man ofta pratar runt olika problem, dvs.
-Vi borde göra si eller så! Någon måste se till att vi köper in det material. m.m
Istället för att konkret dela ut arbetsuppgifter på en person. t.ex.
- Hans, kan du köpa in nya fotbollar till på fredag!
Gör inte Hans det så behöver inte hela personalstyrkan lida,

Etiketter:

/Lotta torsdag  

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

<< Home