Alewalds har blivit en butik att räkna med

Spaning Alewalds på Kungsgatan i Stockholm har länge varit "den där tråkiga friluftsbutiken". Men nu verkar de ha vaknat och öppnar 700 nya kvadratmeter med offensiv satsning på nordiska märken. Visst har sortimentet alltid varit hyfsat, men de sardinpackade hängarna med tre år gamla Tensonjackor som proppade igen entrén har i alla fall avskräckt mig. Alewalds Outdoor & Sports som de heter numera, har slagit ihop sig med välrenommerade Sportkompaniet och öppnar en uppiffad stor butik på Kungsgatan 32. Det som gör den intressant är att de satsar på ett stort sortiment av nordiska varumärken som man inte hittar överallt: finska Halti, norska Bergans och svenska Lundhags (vars klädsortiment ofta bortprioriteras till förmån för till exempel Haglöfs).

Etiketter: ,

/Martin N 2006-11-25  

2 Kommentarer:

26 november, 2006 19:30  

Lundhags hmmm....konfektionen och skor är väl kanske ok men faan inte ryggorna....tänk vad de skrävlade när V8 serien skulle lanseras, de hade minsann forskat, testat, designat detta fantastiska bärsystem under flera års tid, så faan heller, bärsystemet är ritat av en kines och inget annat, fritt att använda för vem som helst som vill shoppa ryggor på fabriken denna kines jobbar, tänk va marknadsföring kan göra...

/Anonymous Anonym
20 december, 2006 13:31  

Det där med att det är fabriken som har konstruerat ryggan skiljer dem in te särskilt mycket från resten av marknaden. Det är så det ser ut idag.

Vad jag vet har V8-serien fått väldigt bra kritik och är omtyckt, så det spelar väl ingen roll om det är en kines eller en svenne som konstruerat?

/Blogger Martin

Skicka en kommentar

<< Home