Haglöfs Matrix - lättare storsäck

Prylspan Till våren har Haglöfs som sagt tänkt satsa mer på lättpackning. Deras nya säck Matrix är i sjuttiolitersversionen över 1,5 kg lättare än den lika stora Topo! Det kanske säger mer om klumpedunsen Topo än om Matrix, men Haglöfs verkar i alla fall ha åstadkommit en rejäl vandringssäck under 2 kg, så de är på väg åt rätt håll. "Äkta" lättpackarsäckar i den storleken väger runt kilot, men Haglöfs anser antagligen att deras kunder inte sysslar med äkta lättpackning. Matrix finns i 40–70 liter och väger 1,65–1,95 kg. Priset verkar för 70-litersvarianten kunna hamna under 2000 kr, vilket är trevligt. Förutom den lätta vikten verkar det vara en ganska traditionell säck. Den har en hel del fästmöjligheter och "praktiska" lösningar, så antagligen kan man spara ytterligare några hekto med hjälp av en sax. Tillägg: ...och för den som inte vill se ut som en rymdlegogubbe ska den även finnas i mörkgrått. :)

Etiketter: ,

/Martin N 2006-10-02  

4 Kommentarer:

02 oktober, 2006 23:58  

Dessutom är den helt rätt utseendemässigt om man vill se ut som en rymdgubbe när man går i fjällen! Hur som helst är det kul att se att Haglöfs också har insett att lätt är bra.

/Anonymous Oscar
04 oktober, 2006 11:11  

Jag tyckte den var rätt snygg... Bra trend! Topo, är det inte den som väger nästan fyra kilo? Kände på en sån i butiken, och den var ju helt sjukt tung.

/Anonymous Frida Brantvall
12 oktober, 2006 13:41  

Man skulle ju gärna se bärsystemet innan man yttarde sig, men visst ser den bra ut. Vore kul om de struntade i sovsäcksöppningen nedtill och kapade lite vikt där till att börja med. Men bra att de har börjat fundera kring lägre vikt i alla fall.

/Anonymous Mört
20 mars, 2010 01:10  

bra start

/Anonymous Anonym

Skicka en kommentar

<< Home