Krav Maga

Träning Krav Maga är en ny träningsform för mig. Ganska hårt, men otroligt kul, nu undrar du säkert vad det är och här kommer lite info ifrån deras hemsida www.kravmaga.se. Krav Maga Linköping har också precis blivit en ny sektion i KFUM Linköping.

Naturliga reaktioner
Teknikerna i Krav Maga bygger på människans naturliga reaktioner. Det ger ett system som är lätt att lära och snabbt bygger upp förmågan till självförsvar. Den första terminen tränas bland annat grundläggande slag- och sparktekniker, försvar mot struptag på marken, taktik mot flera motståndare och användandet av vardagsföremål för självförsvar. Krav Maga handlar om att så tidigt som möjligt ta tillbaka initiativet från angriparen. Att slå tillbaka för att stoppa attacken och få utrymme att ta sig ur situationen.
Ingen prestige
Ett typiskt pass innehåller träning av ett antal försvar mot specifika angrepp, till exempel stryptag, knivhot, slag eller knivhugg. Dessutom används mittsar för att träna på att använda kroppens naturliga vapen: händer, fötter, knän, armbågar och så vidare.Killar och tjejer tränas tillsammans. Instruktören pushar på, men prestige lämnas vid dörren. Vi är övertygande om att man utvecklas snabbast då man hjälper varandra att bli bättre. Förutom teknik tränas också kondition och styrka. Träningen sker både parvis, enskilt och i större grupper. Efterhand läggs övningar in som höjer stressnivån och simulerar verkliga situationer, till exempel försvar mot flera motståndare.
Kondition och styrka
Man behöver inte vara vältränad för att börja träna Krav Maga, men en bra grundkondition stärker både självförtroendet och förmågan att försvara sig. Därför innehåller även träningen olika typer av konditions- och styrkeövningar

Etiketter:

/Lotta fredag  

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

<< Home